Kroggatan i Eskilstuna – här ska nattklubbarna nu få ha öppet en timma längre på nätterna…

Längre öppettider på krogen i Eskilstuna – på prov

Det kommer att bli förlängda öppettider på krogarna i Eskilstuna. Det står nu klart efter ett beslut från politikerna i Kommunen, rapporterar SVT Sörmland.

Det handlar om att krögarna ska få ha öppet en timme längre. I stället för att som idag stänga krogen eller nattklubben klockan två på natten ska man nu få ha öppet fram till klockan tre. Både Moderaterna och Socialdemokraterna är nöjda med beslutet. Polisen i Eskilstuna är dock inte lika entusiastisk.

”Ökad arbetsbelastning”

– Det här kommer att leda till en ökad arbetsbelastning för oss inom Polisen på grund av ordningsstörningar, säger Elin Johansson, kommunpolis i Eskilstuna till SVT Sörmland.

Elin Johansson, kommunpolis i Eskilstuna.

Men Jari Puustinen (M) menar att Eskilstuna numera är en universitetsstad och att man måste gynna studentlivet. Och han tycks också få medhåll från Kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson (S). Båda två menar att konceptet fungerat bra i grannkommunen Västerås.

På prov till att börja med

Man kommer att införa de nya öppettiderna under en provperiod. Sedan sker en utvärdering för att se hur det hela har fallit ut.

Sista ölen innan stängning?

Läs också:

You May Also Like