Kubas president Díaz-Canel (till höger) tas emot på Roms flygplats. Foto: presidencia, Alejandro Azcuy.

Kubas president till Italien, Vatikanen och Serbien

Kubas president Miguel Díaz-Canel anlände till Rom i måndags. Där inledde han, tillsammans med en medföljande delegation, ett besöksprogram som inkluderar Vatikanen, Italien och Serbien.

Presidenten och hans fru Lis Cuesta Peraza togs emot på Leonardo Da Vinciflygplatsen med röda mattan, hedersvakt och ministern Umberto Vanni D´Archirafi från UD som enligt det italienska protokollet har att ta emot utländska statsöverhuvuden.

I den kubanska delegationen ingår också utrikesminister Bruno Rodriguez, vice-ministrar från kubanska UD och ministeriet för utländska investeringar.

Under sitt besök kommer möten med påven och Italiens president att hållas. Likaså ska ett artighetsbesök hos chefen för FN:s livsmedelsorganisation FAO genomföras.

De historiska och stabila relationerna mellan Kuba och Italien, samt viljan att fortsätta fördjupa de bilaterala förbindelserna, kommer att framhållas på nytt i mötet mellan presidenterna Diaz-Canel och Mattarella.

Italien är en av Kubas tio största handelspartners och har en historisk position som motståndare till USA:s blockad.

Italiensk-Kubanska Vänskapsföreningen påminner om “den generösa hjälp som Kuba gav till Italien under Covid-19 pandemin med två medicinska brigader”.

Cubadebate 230619 nedkortat (ZT)

You May Also Like