Klubb Hybrid ställer till med en scen den 2:a december

Den 2 december arrangerar Klubb Hybrid en punk och metal-konsert i Eskilstuna. Klubben bildades 2003 men har legat i dvala några år. 2016 drog de igång igen eftersom de tyckte att det saknades en plattform för undergroundmusik i Eskilstuna.

Klubb Hybrid vill skapa en meningsfull mötesplats dit man kan gå och lyssna på band som normalt sett inte uppträder i Eskilstuna. Nu slår de på stort med en konsert på det anrika musikhuset K13 där åtta punk och metalband kommer att spela. Under kvällen utlovas även bland annat fika, DJ’s och magdans.

Deras tidigare arrangemang har varit riktigt lyckade och det brukar komma mellan 60-110 besökare varje gång. Jeff som är med och driver Klubb Hybrid berättar att det blir allt lättare att ta hit band utifrån och att de får fler och fler förfrågningar från band runt om i Sverige som vill spela i Eskilstuna. Nästa år kommer de dessutom att börja samarbeta med KF Stationen som arrangerar liknande evenemang i Örebro. Nyligen bytte Klubb Hybrid lokaler, från att ha huserat i en ganska primitiv replokal håller de nu istället till på K13 som är mycket större och har en riktig scen.

Jeff tycker att undergroundscenen i Eskilstuna är starkare nu än vad den var för några år sedan, Meanwhile är tyngre än någonsin, Chronic Decay och Eternal Darkness snackar alltid om att återförenas och i januari arrangerar Klubb Hybrid ännu en spelning med Repuked, Disrupted, Rotten Breath och Mareld. Utöver Klubb Hybrid finns även ett annat gäng som då och då ordnar spelningar på Kvass Bar. Undergroundscenen är alltså levande i Eskilstuna och nu ser de fram emot spelningen den 2:a december.

Info:
Datum: 2:a december 2017
Plats: K13, Kriebsensgatan 13
Åldersgräns: 18 år
Biljetter: 100 kr (Föranmälan krävs, kontakta klubbhybrid@hotmail.com)
Mer info: Klubbhybrid på facebook
Medarrangörer: Hammar Musik och Studiefrämjandet

Banden som spelar är: Dissober (Råpunk/Västerås), Crushed Skull (Dödsmetall/Stockholm), Kamikase (Råpunk/Östersund), Wan (Black Metal/Eskilstuna), Turbocharged (Dödspunk/Forshaga), Discorporea (Råpunk/Stockholm), F.O.A.D (Thrash/Västerås) och Suffer The Pain (Råpunk/Västerås).

Mikael Ström

You May Also Like