Bild: Alexas_Fotos / Pixabay.

Internationella engelska skolan – En girig vinstkrämare

Internationella engelska skolan tar ut jättevinster från skattebetalarna samtidigt som de kräver att kommuner ska ta alla risker om de inte gör den förväntade vinsten. Föräldrar i proteströrelse.

I Trelleborg styr M, KD och SD och vill ge Engelska skolan stora rabatter för att etablera sig i kommunen, bland annat genom hyresstöd utöver den ordinarie skolpengen, skriver Dagens Nyheter i ett reportage.

Lennart Höckert, (S), är mycket kritisk till att kommunens pengar används för att gynna Engelska skolan.

– Någonstans måste Engelska skolan göra avkall i verksamheten för att den ska kunna generera en vinst till aktieägarna. Kommunens pengar ska stanna i kommunens verksamhet där den kan komma eleverna till del, och inte att vinsten skickas vidare för att betala för andra saker.

Nathalie Nilsson är en av initiativtagarna till föräldranätverket Skolmarschen som protesterar mot nedskärningarna i skolan.

– I det läge vi är med stora besparingar så känns det helt orimligt att ge hyresrabatt till en vinstdrivande skolkoncern.

– Jag kan inte förstå varför kommunen ska ta alla riskerna, för att Engelska skolan ska kunna göra miljonvinster till ägarna, och starta skolor utomlands. Det är våra pengar det handlar om, säger Nathalie Nilsson.

Gynnandet av Engelska skolan förekommer i flera kommuner men i något fall har borgerliga politiker insett att det här kanske inte är det bästa sättet att använda skattebetalarnas pengar på.

Tommy Jansson

Länkar:

You May Also Like