Helena Andersson Tsiamanis, Isabelle Deivard och Carina Oscarsson – projektledare för Familjekompis i Eskilstuna…

Integrationsprojektet Familjekompis har startat i Eskilstuna

Eskilstuna Kommun har i samverkan med studieförbundet Bilda och Fristadskyrkan startat upp integrationsprojektet Familjekompis i Eskilstuna. Projektet pågår nu under 2023 och finansieras av Länsstyrelsen i Sörmland.

Målet med projektet är att ge etablerade och nya svenska familjer möjligheten att lära känna varandra och umgås över kulturgränserna.

– Familjekompis handlar om att mötas och se varandras likheter i stället för olikheter. Genom att utgå från liknande intressen matchas deltagarna med varandra. Du som blir familjekompis får möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund till en bra start i sitt nya hemland, samtidigt lär du känna en ny kultur, berättar Helena Andersson Tsiamanis, samhällsvägledare på Eskilstuna Kommun.

Finns redan på andra orter

Familjekompis startade i Örebro 2018 och sedan runt om i Sverige, och nu sprids projektet alltså även till Eskilstuna.

– Det känns roligt och spännande att få dra i gång Familjekompis i Eskilstuna. Vi har redan haft flera träffar med både familjer och enstaka individer. Träffarna har inneburit både fest, glädje och goda möten, säger Isabelle Deivard och Carina Oscarsson, projektledare för Familjekompis.

You May Also Like