Insändare: Områdena med hyresrätter är eftersatta!

I hela mitt vuxna liv har jag varit hyresgäst , anser att det är rätt ok ,full service om något går sönder i lägenheten ,tvättstuga i källaren osv .  Men det börjar bli tufft för oss hyresgäster nu !  Hyrorna stiger alltmer här i Eskilstuna och, för oss som bor i de gamla 60-talshuse” i Årby, Skiftinge, Fröslunda med flera områden, börjar klockorna klämta.

Det vill säga: det är fruktansvärt nedgånget och slitet vad det beträffar golv, tapeter , fönster, garderober och annat .  Kyl/frys och spisar har ju hållits efter liksom avlopp och sådant. Har ju fått erbjudande om renovering av min slitna fyra men, när jag sett att en nyrenoverad trea kostar över 8.500 i hyra så har jag insett att jag ,förmodligen , inte har råd att få min fyra renoverad.   Betalar redan 7.640 med garage för 81 kvadrat .  Det finns billigare hyresrätter i kommunen ( t ex Hällby , 2:a 60  kvadrat , 4.700)   men ,eftersom varje hyresvärd har egen kö så hamnar man långt bak , nämnda Hällby-tvåa, jag kom på plats 57 !) . Och nybyggt eller bostadsrätter är ju inget för låginkomsttagare ( nybyggena ligger på mer än 10 papp per månad och bostadsrätterna kräver lån på flera hundratusen !) Så man är fast i en slumliknande lägenhet. Kommunens politiker måste reagera och ta tag i det här med det orättvisa boendet för låginkomsttagare.  Ja, ta tag i boendesituationen för till exempel ungdomar här, de tvingas ju flytta härifrån eftersom de inte får tag i någon bostad.

Mats Henricson

Eskilstuna-bo

You May Also Like