Insändare om allmännyttans bostäder i Eskilstuna – utan strykningar

Denna insändare från Rolf Waltersson har även varit publicerad i Eskilstuna-Kuriren. Dock med strykningar. I texten nedan har vi fetat och strukit under de meningar som “föll bort” i E-K.

Bostaden en social rättighet eller en handelsvara.

Jag tycker det är bra att Eskilstunas moderata kommunalråd Jari Puustinen går ut och kräver att kommunen ska privatisera en större del av de bostäder vi gemensamt äger genom det kommunala bolaget Kommunfastigheter. 2 600 lägenheter vill han sälja ut till att börja med.

Dessutom, vilken tajming, att komma med detta utspel samtidigt som Hyresgästföreningen i Eskilstuna firar 100 år.

Enligt Puustinen är det ”måttfullt” att sälja ut en tredjedel av beståndet.

Frågan är bara hur långt Puustinens samarbetspartners S och C är beredda att vika ner sig för att gå moderaterna till mötes? Enligt Jimmy Jansson (s) är 2 600 lägenheter att ta i för mycket. Tydligen har trojkan S, M och C som styr kommunen inte pratat ihop sig.

Insändarens avslutning, så som den såg ut i Eskilstuna-Kuriren.

När nu moderaterna visar så tydligt att de vill sälja ut det vi äger gemensamt för att marknaden ska få ännu mera att ”leka affär” med, så borde det stå klart för de flesta att det finns en tydlig skillnad mellan höger och vänster i politiken.

Ska bostaden ses som en social rättighet som samhället har ansvar för, eller som en handelsvara som marknadskrafterna ska bestämma över?

Det är frågan.


Rolf Waltersson

Eskilstuna
medlem i vänsterpartiet

You May Also Like