Inget Nyårsfirande på Klosters kyrktrappa i år!

På grund av pandemin och nya rekommendationer kommer Eskilstuna Kommuns officiella nyårsarrangemang inte att genomföras som planerat. Det skriver Kommunen på sin hemsida. Det blir dock ett traditionellt fyrverkeri som tidigare år. Nyårstalet kommer att sändas i kommunens digitala kanaler.

Med anledning av pandemins utveckling och de senaste veckornas nya rekommendationer har kommunfullmäktiges ordförande beslutat att kommunens officiella nyårsarrangemang inte kan genomföras som planerat. Ceremonin med musik och tal från Klosters kyrktrappa ställs därmed in.

Traditionsenligt fyrverkeri

Däremot blir det ett traditionellt fyrverkeri vid tolvslaget som Eskilstunaborna är välkomna att ta del av. Och det planerade nyårstalet av Lena Gumaelius, Mälardalens Högskolas prorektor, kommer istället att sändas i kommunens digitala kanaler.

Det finns ett miljötänk

Eskilstuna Kommun arrangerar årligen ett nyårsfirande, med nyårstal och fyrverkeri. Det är kommunfullmäktiges ordförande som varje år beslutar om arrangemanget ska genomföras eller inte. Det officiella fyrverkeriet, som beräknas pågå i maximalt 10 minuter i samband med tolvslaget, är tänkt att också bidra till att minska behovet av privata fyrverkerier och därmed minska de sammanlagda ljud- och miljöstörningarna.

You May Also Like