Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under de senaste dygnen…

Inbrottstjuv greps på bar gärning i Eskilstuna i natt

Runt klockan halv ett natten mot idag måndag greps en man. Det för olaga intrång efter att han varit inne på en gymnasieskola i Eskilstuna.

– Det var väktare som från början grep mannen i väntan på polis, berättar Polisens presstalesperson.

Bar kniv

Mannen, som är i 50-årsåldern, är också misstänkt för brott mot knivlagen. Han är sedan tidigare känd av Polisen för liknande brottslighet.

Många trafikolyckor i helgen

Klockan tjugo i sju på måndagsmorgonen kom uppgifter om att flera bilar hade kolliderat på Kungsgatan i höjd med kraftvärmeverket i Eskilstuna. En person ska eventuellt ha skadats.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Det blev dock ingen större påverkan på trafiken under räddningsarbetet.

– En av förarna misstänks nu för brott efter att ej ha iakttagit väjningsplikt, berättar Polisens presstalesperson.

Under helgen har trafikljusen i korsningen på den aktuella platsen varit ur funktion. Det är oklar huruvida detta kan ha bidragit till morgonens olycka.

Bara en liten stund senare under måndagsmorgonen kom uppgifter om ännu en trafikolycka. Denna gång på E20 i Eskilstuna. Flera personbilar samt en lastbil ska ha varit inblandade i den olyckan. Det ska dock inte ha uppstått några personskador. Det ska även ha inträffat ytterligare en trafikolycka på E20 i Eskilstuna tidigare under måndagsmorgonen, då en personbil körde in i mitträcket.

Olycksdrabbad helg

Under helgen har det varit rekordmånga trafikolyckor i Eskilstunatrakten. Temperaturen har legat kring nollan, och väglaget har på sina håll varit riktigt lurigt.

Ännu en bilbrand i Eskilstuna

Strax efter klockan tio i fredags kväll larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Årbygatan i Eskilstuna. Det med anledning av en brand.

Enligt SOS-larmet var det en fullt utvecklad brand i en parkerad bil.

– Vi har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt och inga rapporter om personskador i samband med händelsen i Årby i fredags kväll, säger Polisens presstalesperson.

Man häktad för mord i Nyfors

En man i 20-årsåldern häktades under helgen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök efter våldsdådet i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna i förra veckan (se tidigare artikel).

Den nu häktade mannen är tillsammans med två jämnåriga män, som tidigare var anhållna, misstänkta för inblandning i våldsdådet i Nyfors, där två män skadades allvarligt och en av dem senare avled av sina skador.

You May Also Like