Alla programaktiviteter har fri entré…

I höst arrangeras Eskilstuna Kulturnatt för första gången

Lördagen den 17 september fylls Eskilstunas scener och torg, museer och parker med kultur – det när Eskilstuna Kulturnatt arrangeras för första gången. Besökare kan bland annat ta del av barnbio, 1700-talsafton, utställningar, pop-up perfomance, workshops, tangodans och konserter. Programmet innehåller fler än 90 evenemang på olika platser runt om i staden.

– Det finns verkligen något för alla – allt från babydisco till poesigympa, jazzkonsert, tangodans och metal, quiz och utställningar. Det är ett grymt bra och fullsmockat program med över 90 programaktiviteter, berättar Therese Jonasson, kulturutvecklare på Kultur- och fritidsförvaltningen på Eskilstuna Kommun.

Kulturnatten skapas av alla som deltar – från föreningar, studieförbund och museer till bibliotek, mötesplatser och andra verksamheter som öppnar sina dörrar för invånare, kulturaktörer och besökare.

Staffan Jonsson, områdeschef kultur på Kultur- och fritidsförvaltningen

– Det är fantastiskt att ha mött ett sånt brett deltagande och stort engagemang från så många olika aktörer, föreningar och verksamheter, det visar att Eskilstuna är en oerhört rik kulturstad. Nu hoppas vi på bra väder och en riktig folkfest den 17 september, säger Staffan Jonsson, kulturchef på Kultur- och fritidsförvaltningen på Eskilstuna Kommun.

Fri entré till allting

Programmet börjar redan klockan elva på förmiddagen och håller på fram till strax före midnatt, och alla programaktiviteter har fri entré. Den officiella invigningen sker dock klockan 17.00 på Fristadstorget.

Let’s Move & Eskilstuna Dansakademi bjuder på dansuppvisning. (Foto: Eskilstuna Kommun)

– Det blir pampigt med blås av både Gardet och Skyttemusikkåren, dansant med Let’s Move och Eskilstuna Dansakademi, hjärta och smärta tillsammans med Moderna Operan och en och annan överraskning, säger Therese Jonasson, kulturutvecklare på Kultur- och fritidsförvaltningen på Eskilstuna Kommun.

Finalshow på Eskilstunaån

Kulturnatten avslutas stämningsfullt och storslaget vid Hamnparken, nere vid vattnet intill Nybron. Det blir ljus, musik, eld och gemenskap från både land och vatten. Avslutningen startar klockan 22.00 med musik av bland annat Stefan Wistrand och Mattias Green, som följs av en finalshow på vattnet med Act of Emotion och Eskilstuna SUP klockan 23.00.

Fullständigt program finns att läsa på eskilstunakulturnatt.se.

Läs också:

You May Also Like