Historiskt och filosofiskt litterärt kafé på Café Norr varje måndag klockan 14:00

När eFOLKETs utsände besökte det Historiska och Litterära kaféet måndagen 20 februari var det frilansjournalisten Kerstin Svensson som föreläste under rubriken ”Jag lyssnar”. Kerstin jobbar ofta för P4 Sörmland och gav i sin föreläsning många exempel på sitt sätt att intervjua. Att lyssna är alltså centralt för Kerstin Svensson. Att respektera människor och få dem att öppna sej. Att förstå att vi alla har olika personligheter.

Jämförelsen mellan den empatiska Sara Lidman som mer ville fråga Kerstin om hennes liv och den igenknäppte och manövrerande förre talmannen i riksdagen Per Westerberg (M) , blev drastisk.

Andra personligheter som Kerstin beskrev var GW Persson och Jan Guillou. Den senare en av de få som hon känt riktig nervositet inför men där intervjun till slut blev lyckad. Kerstin hade hört Guillou köra över intervjuare. Kerstin genomförde intervjun på platsen som Jan Guillou beskriver i sin bok ”Ondskan” (f.d. internatläroverket Solbacka) och samtalet blev mycket lyckat.

Det inre rummet på Café Norr var fullsatt och Kerstin Svensson fick många frågor från den engagerade publiken. Många uttryckte efteråt sin stora uppskattning.

Historiskt och litterärt Kafé anordnas alltså varje måndag. Bakom träffarna står Klaus Jürgen Schmidt och Kent Lund.

Nästa måndag blir det ”Allmänt och Blandat” det vill säga fritt fram för publiken att ta upp vad man vill lufta.

Vi ser med spänning fram emot måndagarna på Café Norr som ligger i hörnet Strandgatan-Noachsgatan.

Peter Widén