GUIF kunde inte rubba hemmastarka Kristianstad

Kristianstad har de senaste åren varit svensk handbolls dominant. Och laget har en imponerande hemmasvit. Segern (27-23) mot GUIF innebar hemmamatch nummer 32 utan förlust.

Men segern mot Eskilstuna-laget, som Kristianstad-tränaren Ola Lindgren beskrev som ”svårspelat, med många snabba spelare”, blev alls ingen enkel promenad för skåningarna.

GUIF startade bra. Hade 2-0 och 8-6. Då tog GUIF time out. Som uppenbarligen Kristianstad utnyttjade bäst. Man gick ut och satte åtta mål på raken. 14-8 blev 15-9 när halvleken blåstes av.

Under den andra halvleken såg det ut som att GUIF var på väg att ta in på Kristianstads försprång, och vid ställningen 25-21 åkte skåningarnas Philip Henningsson på en utvisning. Men starkt målvaktsspel av Leo Larsson gjorde att GUIF aldrig kom närmare än tre-målsunderläge.

Också GUIF:s målvakt Adam Krantz gjorde en mycket strong insats, och utsågs till Eskilstuna-lagets bästa spelare för kvällen.

– Våra misstag utnyttjades av Kristianstad, sammanfattade GUIF-tränaren Janne Ekman orsaken till matchutgången.