Västafrikansk musik med gruppen Baba Suso. Foto: Rolf Waltersson.

Four Corners Festival – Mångkulturell festival i Eskilstuna

För fjärde året i rad arrangerades lördag 17 augusti den mångkulturella festivalen vid Rademachersmedjorna i Eskilstuna.

Under dagen bjöds det på musik, sång, dans och mat från jordens alla hörn. Ansiktsmålning för barnen, som också fick prova på graffitimålning under ledning av Jimmy Nenonen från Studiefrämjandet.

Man hade spänt upp stora svarta plastdukar mellan träden som fungerade som graffitiväggar.

Jag var där i 2-3 timmar och fick lyssna på Västafrikansk musik av gruppen Baba Suso. Jag minns inte om det var musik från Ghana eller Gambia. Det svängde i alla fall rejäl.

Den andra gruppen bjöd på arabisk musik och sång. Har inte den gruppens namn eftersom jag inte lyckades komma över något program över dagens olika inslag.

De barn som ville fick också prova på att spela trummor upp på scenen tillsammans med de “stora grabbarna” som visade prov på suggestivt rytmiskt trumspel som fick marken att gunga under fötterna på publiken.

Min tanke var att stanna kvar så länge att jag skulle få bilder på det “rytande och eldsprutande lejonet Simba”.

Tyvärr var lejonet något försenat. En rejäl regnskur bidrog också till att det hela drog ut på tiden och många barnfamiljer lämnade festivalen innan det var dags för lejonet Simba.

Även jag drog iväg dyngblöt innan det var dags för Simba. Kanske han kommer tillbaka nästa år så att alla Eskilstunabor får en ny chans.

Text och foto:
Rolf Waltersson

You May Also Like