Centralstationen i Eskilstuna – MTR och Mälardalstrafiken lyckas inte leva upp till tidtabellen…

Fortsatt tågstrul för resenärer!

Det är fortsatt stora problem på tågsträckan Eskilstuna–Västerås. Flera avgångar har ställts in på grund av hög sjukfrånvaro – och så kommer det att fortsätta vara. Det uppger Sveriges Radio.

Även under nästa vecka kan resenärer på sträckan Eskilstuna–Västerås–Sala räkna med inställda tåg. MTR säger till Sveriges Radio att man ser en tendens på att sjukfrånvaron nu sjunker för varje vecka som går, men att man måste förstå att pandemin fortfarande pågår.

MTR tog över efter SJ

I december tog den privata tågoperatören MTR över driften av Mälardalstrafiken från den då hårt kritiserade statliga aktören SJ. Men det har inte hjälpt tågpendlarna. Sedan övertagandet har MTR helt eller delvis ställt in hundratals och åter hundratals avgångar. Mälardalstrafiken tampades redan före övertagandet med många inställda avgångar till följd av SJ:s krånglande schemaläggningssystem, vilket vi på eFOLKET tidigare rapporterat om.

Inställda avgångar även nästa vecka

MTR räknar alltså med att behöva ställa in flera tågavgångar även under kommande vecka, men målsättningen är givetvis att kunna köra alla avgångar så fort all personal är tillbaka från sin sjukfrånvaro, säger man…

You May Also Like