Inne på Centralstationen i Eskilstuna kan väntan bli lång för de hårt prövade resenärerna…

Fortsatt tågstrul i Mälardalen!

SJ räknar med att fortsatt ställa in tåg – ända fram till mars månad framåt vårkanten…

Det handlar om SJ:s nya planeringssystem, systemet som hanterar såväl tidtabeller som de anställdas scheman. Det nya systemet togs i bruk i höstas och har efter det lett till hundratals och åter hundratals inställda tågavgångar.

– Problemen med det nya planeringssystemet kommer att ta tid att lösa, säger Lars Lindberg som nyligen tog över som chef för Trafik & Service på SJ. Man skyller bland annat på hög sjukfrånvaro och problem med rekrytering av personal. Det är dock inte möjligt att gå tillbaka till det gamla planeringssystemet, menar SJ.

Frustration bland pendlare och personal

Frustrationen är mycket stor – både bland pendlare och tågpersonal. SJ säger att man får räkna med ca 30 inställda avgångar nu under det första kvartalet 2022 – varje dag. För arbetspendlarna har detta lett till att många nu valt att ta bilen till och från jobbet istället. Det trots de skyhöga drivmedelspriserna. SJ medger att det kan bli svårt att inom den närmaste framtiden locka tillbaka dessa resenärer till tågen igen. Det handlar om att försöka bygga upp ett nytt förtroende när man så småningom börjar få bukt med de problem man har idag…

You May Also Like