Flera av låsen till källarförråden på Gredbyvägen i Eskilstuna ska ha blivit uppklippta…

Flera källarförråd i Eskilstuna drabbade av inbrott

Under tisdagskvällen fick Polisen åka ut till Gredbyvägen i Eskilstuna. Det efter uppgifter om inbrott i flera källarförråd på adressen.

Enligt Polisen är det svårt att med säkerhet säga när inbrotten kan ha skett. Det är heller inte klart vad som stulits ur förråden, det är något som varje enskild ägare till förråden får försöka ta reda på för att sedan komma in med en anmälan till Polisen.

Stöld/inbrott

Polisen var under tisdagskvällen på plats på Gredbyvägen och dokumenterade förrådsinbrotten. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Polisen har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

Den gångna helgen fick Polisen ta emot en anmälan om inbrott i ett källarförråd i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna (se tidigare artikel). Där misstänks en kvinna i 20-årsåldern för det inbrottet.

Flera drograttfyllerister stoppade i Eskilstuna

Under kvällen och natten mot idag onsdag stoppade Polisen i Eskilstuna ett flertal drograttfyllerister.

  • Vid halvelvatiden på tisdagskvällen stoppade Polisen ett fordon för kontroll på Källgatan i Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var påverkad av droger. Föraren, en man i 20-årsåldern, togs med för provtagning. Han misstänks nu för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott.
  • Strax före klockan elva på tisdagskvällen stoppade Polisen ett fordon för kontroll på Skogstorpsvägen i Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, togs med för provtagning. Han misstänks nu för rattfylleri.
  • Strax före klockan halvtvå natten mot onsdag stoppade Polisen ett fordon för kontroll – även denna gång på Skogstorpsvägen i Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polis misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, togs med för provtagning. Mannen är nu misstänkt för grovt rattfylleri samt brott mot knivlagen.
  • Strax före klockan fyra natten mot onsdag stoppade Polisen ett fordon för kontroll på Gillbergaleden i Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polispatrullen misstankar om att föraren var berusad. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes vara påverkad av droger och togs med för provtagning. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Mannens körkort omhändertogs dessutom på plats.

Stökigt på hotell i Eskilstuna

Strax före klockan två natten mot onsdag larmades Polisen till ett hotell i de centrala delarna av Eskilstuna. Det med anledning av en stöld. En person hade blivit hotad och bestulen på sin plånbok samt en mobiltelefon.

En kvinna och en man kontrollerades på platsen.

– Kvinnan, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för stöld, ringa misshandel, narkotikabrott samt grovt brott mot knivlagen. Mannen misstänks för olaga hot samt narkotikabrott, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Tillnyktring i fyllecell

Kvinnan omhändertogs för fylleri och fick följa med till polisstationen för tillnyktring.

– Utöver detta har vi under natten mot idag onsdag också hanterat rutinärenden, som exempelvis berusade personer, viltolyckor och personer med psykisk ohälsa, berättar Monica Bergström.

Monica Bergström, Polisen

You May Also Like