Bild från Eva Björklund

Evas dagbok från Kuba (78) – Den 11 maj, 1969

Söndag 11.5

Börjar bli lite trött på att rita möbler, längtar efter större och mer komplicerade uppgifter. Men också efter semester. Jag är lite trött och tom. Det var ett år sedan jag började jobba och sedan dess har jag inte kunnat koppla av riktigt. Det är an­strängande att ta emot och smälta alla nya intryck också.

Idag är det mors dag. Veckan som gått har butikerna fyllts av chokladaskar, godiskorgar och tårtor. Det är ju bra med anledning till extra tilldelning och lite fest men jag tycker att det är underligt att mors dag firas här också. Kanske tycker jag så för att mors dag hemma främst är ett kommeriellt jippo.

Vi började dagen med att klippa håret på varandra. Yvonne klippte mig, Juan klippte Yvonne och jag Juan. Sedan förberedde Rafael lunch för en hel hop människor som han inbjudit. Han gjorde gudomliga svarta bönor, sallad, ris och köttgryta. Sedan drack vi kaffe, pratade med varandra och lyssnade på musik.

På eftermiddagen gick vi för att bada vid kvartersbryggan men vågorna gick så högt att bara några få av oss vågade oss i. Man måste vara mycket försiktig här eftersom det inte finns någon sandstrand utan bara betong och vassa stenar.

You May Also Like