Estnisk musik på ABF Eskilstuna – konsert med Naised Köögis

Nu på söndag 2 april kl. 14 blir det estnisk musik på ABF i Eskilstuna. Vill ni ta en fika före så öppnar serveringen kl 13.00.

Fri entré.

Arrangörer är Eskilstuna Estniska förening och ABF.

Det blir mellansnack på svenska!

Naised Köögis – Kvinnorna i köket, är en singer-songwriters-grupp från Estland som med fötterna stadigt i den folkmusikaliska myllan och med en stor portion empati och humor låter sig inspireras av allt stort och litet i livet och samhället. Tillsammans skapar de berättelser och bilder med ord och toner där musiken kan vara allt från en böljande vals eller schottis till jenka och tango eller rap.

Tack vare sina ofta avslöjande, ärliga och humoristiska texter, sin mångskiftande och inbjudande musik och öppenhjärtiga, ärliga och humoristiska texter, har Naised Köögis haft en nära och varm kontakt med sin publik ända sedan de började skapa musik tillsammans för tio år sedan.

De är ett eftertraktat live-band i Estland och har även turnerat i Finland, Sverige och Polen. De säger själva att de skriver låtar för stolta kvinnor med självrespekt och intelligenta män med stora hjärtan. Deras fjärde skiva “Kordub köik all päikese” (Ingenting nytt under solen) släpptes sommaren 2002.

  • Kartin Laidre – sång, durspel, ukulele
  • Kristiina Ehlin – sång, durspel, tamburin
  • Sofia Joons – sång, fiol
  • Kari Leivo – sång, basukulele, tamburin”

Texten hämtad från: Naised Köögis – Kvinnorna i köket – Eastlased Rootsis.

  • Serveringen öppnar 13.00
  • Konserten börjar 14.00

Fri entré

Rolf Waltersson

You May Also Like