Ska inte Eskilstuna längre få ha ett fotbollslag i högsta serien i höst?

Eskilstuna United i fortsatt ekonomisk kris – kan tvingas flytta ner från högsta serien

Den ekonomiska krisen hos fotbollsklubben Eskilstuna United fortsätter. Nu är elitlicensen hotad. Klubben hotas nu till tvångsdegradering – från Damallsvenskan och neråt om man inte får bukt med den dåliga ekonomin.

Klubben har nu på sig fram till den 31 augusti att kunna visa upp åtminstone ett nollresultat. Annars kan tvångsnedflyttningen vara ett faktum.

Har redan vidtagit åtgärder

För en tid sedan kunde vi på tidningen eFOLKET berätta om Eskilstuna Uniteds dåliga ekonomi. (Se tidigare artikel) Flera spelare hade då inte fått ut sin spelarlön i tid. Sedan dess har klubben sagt upp flera tjänster inom organisationen för att på så sätt dra ner på omkostnaderna. Men ekonomin är alltså fortsatt dålig.

Licensnämnden uppger på sin hemsida:

“Eskilstuna United DFF, som återigen redovisade negativt eget kapital per den 31 december har att lämna in ett periodiserat bokslut per den 31 augusti 2022, vilket måste visa minst noll i eget kapital för att klara eget kapitalkravet i elitlicensen.”

Frågan många nu ställer sig är om Eskilstuna United ska tvingas lämna fotbollens finrum, Damallsvenskan, på grund av den rådande situationen…

You May Also Like