Prisutdelningen ägde rum i Stadshuset på Fristadstorget i Eskilstuna…

De får Eskilstuna Kommuns Jämställdhetspris 2021

Eskilstuna Kommun delar varje år ut ett jämställdhetspris. Priset delas ut till en organisation, en förening, ett företag eller en person som utmärkt sig på ett positivt sätt i arbetet för en mer jämställd kommun. Prissumman är 10.000 kronor.

Under hösten har allmänheten haft möjlighet att föreslå vem eller vilka som ska tilldelas Eskilstuna Kommuns jämställdhetspris 2021. Juryn utgörs av Eskilstuna Kommuns Jämställdhetsberedning och nu i veckan presenterades årets vinnare. Priset delades ut av Lisa Friberg (S), ordförande i Jämställdhetsberedningen.

Årets Jämställdhetspris

Sandi Haddad Sharro får årets jämställdhetspris för att under lång tid ha arbetat ihållande med hela sin själ för att öka jämställdheten genom att inkludera fler tjejer i ett aktivt fritidsliv. Att få med tjejer som står långt ifrån idrottsrörelsen, men också att ingå i majoritetssamhället – det är hennes ledstjärnor.

Årets hedersomnämnande

Årets hedersomnämnande går till Sofia Rytterström och Monica Wikberg. Det för att de under många år ihärdigt arbetat med jämställdhetsintegrering på ett konkret och långsiktigt sätt utifrån skolans uppdrag. Insatsen är avgörande utifrån skolans grundläggande uppdrag med att säkerställa att flickor och pojkar, kvinnor och män får den bästa tänkbara möjligheten till en jämställd utbildning och ett jämställt liv. Sofia och Monica vill i samband med prisutdelningen påpeka att det är hela byggarbetslagets pris.

I radioinslaget hör vi prisutdelningen. Efter det får Radio eFOLKET också en pratstund med samtliga pristagare…

You May Also Like