Ännu en osmaklig så kallad inkilning får Eskilstuna Kommun att agera.

Eskilstuna Kommun avbryter sponsoravtal med United!

För drygt en vecka sedan blev AFC Eskilstuna av med sitt sponsoravtal med Eskilstuna Kommun – Nu går Eskilstuna United samma öde till mötes.

Eskilstuna Kommun stoppar nu tillfälligt sponsringen av Eskilstuna United. Det efter att det uppdagats att nya spelare förekommit i en så kallad inkilning på ett träningsläger i Spanien. De nya spelarna ska bland annat ha fått i uppdrag att iförda sport-BH och trosor bjuda upp den manliga tränaren till dans.

Två klubbar på kort tid

För bara en dryg vecka sedan fick AFC Eskilstuna samma besked av Eskilstuna Kommun. Även det i samband med en osmaklig inkilning där en manlig spelare tvingats träna iförd en rosa kjol. (se tidigare artikel) Sponsoravtalet för Eskilstuna United ligger på samma värde som för AFC Eskilstuna, det vill säga över en miljon kronor.

Tunavallen – Eskilstuna Uniteds hemmaarena.

Tar nu avstånd

Ledningen för Eskilstuna United säger sig nu ta avstånd från det som inträffat, och man säger vidare att man nu aktivt ska jobba med bland annat värdegrundsfrågor.

– Vi tar händelsen från träningslägret i Spanien i början av februari på allvar och har samtal om den i truppen kring upplevelser och känslor. Vi tar avstånd från all form av inkilning, det ska inte förekomma, säger Eskilstuna Uniteds ordförande Lina Bertilsson.

– Föreningen har ett jobb att göra framåt. Att skapa de bästa förutsättningarna för våra unga fotbollsspelare såväl som för elitlagen driver oss. Vår förväntan på oss själva är högre än det som nu har hänt. Lagaktiviteter ska vara roliga för alla och alla ska känna sig trygga i laget och i vår förening. Vi lär oss av det här och kommer fortsätta att prata internt i hela föreningen om hur vi är mot varandra och hur vi skapar en sund och positiv kultur där alla känner sig trygga. Det är ett ansvar som ligger på oss i styrelse och ledning, säger ordförande Lina Bertilsson.

You May Also Like