1800 lediga jobb!

Dags att söka sommarjobb eller feriepraktik inom Eskilstuna Kommun!

Eskilstuna Kommun söker fler medarbetare och behöver just nu cirka 650 tim- och semestervikarier till olika jobb inom vård och omsorg samt ytterligare 150 personer inom andra yrkeskategorier. Dessutom finns 1000 lediga feriepraktikplatser för ungdomar.

Eskilstuna Kommuns sommarjobb utannonseras successivt under våren. En del rekryteringar är redan slutförda, andra jobbannonser är på gång. Exakt hur många sommarjobb Eskilstuna Kommun kommer att erbjuda i år vet man i nuläget inte, men bedömningen är att det kan handla om 800 tjänster totalt, skriver Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande.

Sommarjobb

Sommarjobben är till för personer över 18 år. De ersätter befintlig personal under semesterledigheter. Framför allt behövs personer som kan arbeta inom vård och omsorg, exempelvis personliga assistenter, vårdbiträden, undersköterskor och boendestödjare. Utöver dessa tjänster söker kommunen också kockar, måltidsbiträden, parkarbetare, fritidsledare, socialsekreterare med mera. Dessutom utannonseras ytterligare sommarjobb inom kommunkoncernens bolag, som till exempel Kommunfastigheter (Kfast).

Feriepraktik

Feriepraktiken är från och med i år riktad till ungdomar som slutar årskurs 9 samt de som går årskurs 1 på gymnasiet. De får en handledare och är med i en verksamhet under tre veckor. Ansökan till feriepraktik har redan öppnat och ansökningsperioden sträcker sig fram till den 13 mars. Därefter sker en lottning bland sökande, och de ungdomar som inte haft praktik tidigare kommer att prioriteras.

You May Also Like