Mannen fördes till sjukhus – senare under kvällen konstaterades han avliden…

Cyklist död efter smitningsolycka i Strängnäs

En man hittades mycket allvarligt skadad i Strängnäs under torsdagseftermiddagen. Senare under kvällen meddelade Polisen att mannen avlidit. Polisen misstänker att det kan röra sig om en smitningsolycka.

Polisens tror att personen har blivit påkörd, men det är ännu inte helt klart hur själva olyckan gått till.

– Det här är en mycket, mycket allvarlig olycka, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid Sörmlandspolisen.

Enligt Polisen har förbipasserande på Gorsingeholmsvägen i Strängnäs upptäckt en svårt skadad man intill vägen och då larmat polis och räddningstjänst. Klockan var då runt kvart i fem på torsdagseftermiddagen. När polis och räddningstjänst anländer till platsen är mannen okontaktbar och transporteras omedelbart till sjukhus.

Omständigheterna oklara

Enligt Dennis Johansson Strömberg arbetar Polisen under teorin att personen har färdats på cykel och sedan blivit påkörd. Det fanns dock ingen bilist eller förare av annat fordon kvar på platsen, och själva händelseförloppet är därför oklart.

Polisen vill ha tips

– Vi vill nu ha allmänhetens hjälp.  Den som tror sig veta något om händelsen är välkommen att kontakta oss på Polisen på telefonnummer 11414, vädjar Dennis Johansson Strömberg.

Anhöriga är underrättade

Den avlidne personen är en man i 45-årsåldern. Närmast anhöriga har underrättats. Händelsen utreds i nuläget som vållande till annans död och smitning från trafikolycka. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen

Uppdatering fredag morgon (25/11)

Sörmlandspolisen har hittat en bil som kopplas samman med dödsolyckan. Polisen uppger att bilen har hittats ute på landsbygden och den har undersökts av kriminaltekniker.

– Fordonet har skador som tyder på att den var inblandad i olyckan, uppger Polisen.

Polisen hade under fredagsmorgonen fortfarande inte någon misstänkt, och man misstänker fortsatt att cyklisten blev påkörd av en bil och att föraren sedan smet från olycksplatsen under torsdagseftermiddagen på Gorsingeholmsvägen i Strängnäs. Polisen utreder det hela som vållande till annans död och smitning från trafikolycka.

You May Also Like