När tidningen eFOLKETS reporter är på plats pågår febril aktivitet i området…

Byggprojektet Valsverket i centrala Eskilstuna fortskrider

Sedan en tid tillbaka pågår ett bostadsbygge i kvarteret Valsverket i centrala Eskilstuna. Det är Peab som fått i uppdrag att bygga 337 hyreslägenheter i området. Beställare är Willhem AB.

Kvarteret Valsverket omfattar nyproduktion av 337 hyreslägenheter om ett till tre rum och kök. I fastigheten kommer det också att finnas lokaler på bottenplan, samt gemensamma gårdsytor. Den totala ytan blir cirka 23.000 kvadratmeter. Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad Silver, vilket ger ett hållbarhetstänk genom hela projektet, och därmed bra byggnader för både hyresgästerna och vår miljö, skriver Peab på sin hemsida.

På vänster sida skymtar en del av kulturarvet Rademachersmedjorna. För att kontrasterna inte ska bli allt för stora har man medvetet minskat höjden på de nya byggnaderna ju närmare Rademachersmedjorna man kommer. (Foto: Peab)

På höger sida skymtar en del av gamla Fortifikationsförvaltningen (Fortet). Den byggnaden är redan en hyfsat hög byggnad – därför tillåts de nya byggnaderna här att ha fler våningar. (Foto: Peab)

Attraktivt läge

Lägenheterna byggs i centrala Eskilstuna, mitt emellan Rademachersmedjorna och gamla Fortifikationsförvaltningen (Fortet). De boende kommer att ha promenadavstånd till universitetet, Eskilstunaån, Centralstationen, fina parkområden och centrumkärnans gågata.

–Vi bygger sedan tidigare bostäder i närheten, och det känns väldigt bra att fortsätta bidra till samhällsbygget på ett hållbart sätt när vi nu ytterligare utökar antalet bostäder i centrala Eskilstuna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

När tidningen eFOLKETS reporter är på plats pågår febril aktivitet i området…

Intresseanmälan redan påbörjad

Hela projektet väntas vara klart någon gång under nästa år (2023), men redan nu går det att göra en så kallad intresseanmälan på de nya bostäderna.

You May Also Like