Räddningstjänsten arbetade under hela onsdagen vid den drabbade fastigheten på Söder i Eskilstuna – Under natten mot idag torsdag uppges branden delvis ha blossat upp igen i taket till byggnaden…

Branden på Söder i Eskilstuna blossade upp igen

Det finns fortfarande ingen känd orsak till gårdagens brand i ett flerfamiljshus på Eskilsgatan på Söder i Eskilstuna. Runt 60 personer (och även husdjur) fick under natten mot igår onsdag evakueras efter den häftiga branden som av okänd anledning bröt ut.

Polisen fortsätter sin utredning, som i nuläget klassas som grov mordbrand. Och så länge ingen teknisk utredning av brandorsaken kan göras kvarstår den brottsrubriceringen – det betyder inte nödvändigtvis att det är mordbrand som är den egentliga orsaken.

Blossade upp igen

Och det kan komma att ta tid innan Polisen kan påbörja sin tekniska utredning. Natten mot idag torsdag uppges det ha börjat ryka allt mer kraftigt från taket på byggnaden, och Räddningstjänsten fick åter rycka ut med flera enheter. Under torsdagsförmiddagen uppger dock Räddningstjänsten att man har kontroll på det hela.

Enligt uppgift har Polisen fortsatt kvar sina avspärrningar runt den drabbade fastigheten…

Läs också:

Storbrand i lägenhetshus på Söder i Eskilstuna – Och flera bilbränder i Råbergstorp

Eskilstuna: Inget tyder på att moskébranden var anlagd

You May Also Like