Under natten uppges 15 enheter från Räddningstjänsten ha arbetat med branden på Eskilsgatan i Eskilstuna – tidigt på onsdagsmorgonen ska det enligt uppgift fortfarande ha brunnit med öppna lågor ur fastigheten… (Foto och film: Luis Santurio / eFOLKET)

Storbrand i lägenhetshus på Söder i Eskilstuna – Och flera bilbränder i Råbergstorp

Strax före klockan två natten mot idag onsdag larmades polis och räddningstjänst till Eskilsgatan i de södra delarna av Eskilstuna. Det med anledning av en brand i ett flerfamiljshus där 65 personer är skrivna.

Samtliga boende evakuerades

– Vi spärrade av ett större område under natten för att underlätta räddningsarbetet och startade arbetet med att evakuera de boende. De boende i det brinnande huset kunde efter evakueringen vila ut på det närliggande seniorboendet Strigeln, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Kommunens så kallade POSOM-grupp har varit på Strigeln under onsdagsmorgonen och erbjudit frukost och stöd. Flera av de evakuerade uppges ha varit i chocktillstånd, och många känner sorg. Under själva evakueringen såg man också till att alla husdjur som fanns på adressen kom ut ur det brinnande huset.

Branden var fullt utvecklad på vinden och hade vid halv fyratiden i natt en bredd på cirka 30 meter. Spridningsrisk fanns mot närliggande Malmgatan. Ett omfattande arbete gjordes också för att nå alla personer som är skrivna på den drabbade adressen. Under natten och onsdagsmorgonen rapporterades det om en kraftig rökutveckling på Söder i Eskilstuna.

Inga kända personskador

Strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen var fyra trapphus utrymda och ingen skadad person var då påträffad. Under onsdagsmorgonen uppgavs Räddningstjänsten fortfarande inte ha full kontroll på branden.

– En förundersökning gällande grov mordbrand är öppnad. Avspärrningarna kvarstår och arbetet med branden beräknas kunna hålla på under en stor del av onsdagen, säger Johnny Gustavsson.

Det fanns dock ingen känd förklaring till nattens brand under onsdagsmorgonen. Det drabbade huset ska vara ett långt lägenhetshus bestående av tre våningar med lägenheter samt en bottenvåning med en del butiker – bland annat en frisörsalong. Lägenheterna uppges inte bara vara brandskadade, utan även vattenskadade efter brandmännens arbete, och det kan komma att ta lång tid innan de boende kan återvända till sina hem.

Under kontroll på förmiddagen

eFOLKET:s Facebook-sida kan du ta del av en videofilm från nattens brand på Eskilsgatan. Under onsdagsförmiddagen uppgavs Räddningstjänsten slutligen ha fått kontroll på den häftiga branden.

Bilbränder i Råbergstorp i Eskilstuna

Strax efter klockan tio på tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Domaregatan i området Råbergstorp i Eskilstuna. Det efter att inringare sett en maskerad man tända eld på en bil som var parkerad ihop med ett flertal andra bilar.

Polisen sökte under tisdagskvällen i området efter den misstänkta personen, dock utan framgång. Förhör gjordes med vittnen och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid tretiden natten mot idag upprepades samma sak i samma område – en ny bilbrand. Denna gång med tre drabbade fordon, där två bilar blev totalförstörda samt en skadad bil. En ny anmälan om skadegörelse genom brand skrevs då – men fortfarande ingen gripen pyroman.

Polisen söker vittnen

– Iakttagelser från Råbergstorp igår kväll och natten mot idag är intressanta för oss på Polisen för den vidare utredningen, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Man kan ringa Polisen med tips på telefonnummer 11414.

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like