Polisen i Eskilstuna har under det senaste dygnet arbetat med flera olika ärenden…

Brand på Barva Bygdegård utanför Eskilstuna – Kan vara anlagd

En polispatrull gjorde vid fyratiden under natten mot söndagen en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Gillbergavägen i Eskilstuna. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri.

Föraren, en man i 40-årsåldern, togs med för provtagning. Han är nu misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk samt drograttfylleri.

– En passagerare, en man i 45-årsåldern, blev samtidigt  misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk och fick också följa med för provtagning och förhör, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Brand på Barva Bygdegård

Strax före klockan halvsju på söndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Barva Bygdegård strax utanför Eskilstuna. Det med anledning av en brand i en byggnad.

Det visade sig brinna i en mindre byggnad, en slags kur där det brukar säljas biljetter.

Skadegörelse genom brand

– Vi har dokumenterad platsen och kommer under söndagen att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Räddningstjänsten släckte branden för att förhindra att den skulle sprida sig till övrig bebyggelse. Biljettkuren blev enligt uppgift totalförstörd.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med branden på Barva Bygdegård. Polisen har heller ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.

You May Also Like