Brf Origo – Blandade lägenheter med grönområde på innergården. Foto: RG Bostad.

Bostadsbyggandet fortsätter i Nya Munktellstaden!

Nu i veckan gick startskottet för ytterligare ett bostadsbygge i Eskilstuna. Det handlar om 58 nya lägenheter i Västra Munktellstaden.

Det kan idag vara svårt att känna igen sig i Munktellstaden – till och med för infödda Eskilstunabor. Det har gått fort de sista åren. Många olika byggherrar har under den senaste tiden låtit hus växa upp som svampar ur marken. En av byggherrarna är RG Bostad som nu i veckan inledde ytterligare en etapp i bostadsbyggandet. Det handlar om 58 lägenheter som väntas bli inflyttningsklara hösten 2023.

Vid det symboliska startskottet nu i veckan fanns bland andra Kommunstyrelsens ordförande (S) Jimmy Jansson på plats. Foto: RG Bygg.

“Viktigt med rotation på bostadsmarknaden”

– Bostadsbyggandet är viktigt för att få rotation på bostadsmarknaden så att nya generationer kan flytta hemifrån och så att äldre som bor för stort kan hitta annat – så att studenter och nyinflyttade som vill jobba i något av de många tusentals arbetstillfällen som nu växer fram i befintlig och nyetablerat näringsliv och företag ska kunna göra det. Eller andra Eskilstunabor som vill bo i denna stad i staden där det finns en blandning av upplåtelseformer, säger Jimmy Jansson i en kommentar på sin Facebook-sida.

– En utmaning är dock priserna på bostäder. Det är något vi ska vara ödmjuka för då det begränsar mångas möjligheter. Vi får inte blunda för det, menar Jimmy Jansson.

– Dessutom skapar byggandet jobb i sig. Det bidrar till snurrande hjul och ekonomi, säger han.

Vy från ena gaveln. Foto: RG Bostad.

1 till 4 rum och kök

Kvarteret ska gå under namnet Brf Origo. Lägenhetsbeståndet kommer att bestå av två nyproducerade byggnader med totalt 58 bostadsrätter. Lägenheter med 1 till 4 rum och kök, däribland loft, gavellägenheter och takvåningar. Varje bostad har antingen uteplats, balkong eller takterrass. Utomhusmiljön består av grönska på innergården. I området finns möjlighet att hyra parkeringsplats i garage.

På innergården ska det finnas ett grönområde där man kan sitta och koppla av. Foto: RG Bostad.

You May Also Like