Kommunen har satt upp skyltar som just nu avråder folk från att bada i Sundbyholm…

Badvattnet fortsatt otjänligt i Sundbyholm i Eskilstuna

Vattnet vid Sundbyholms Badstrand strax utanför Eskilstuna är tyvärr fortsatt otjänligt och Eskilstuna Kommun avråder folk från att bada där tills vidare.

I förra veckan skrev vi på tidningen eFOLKET om Sundbyholms Badstrand och att vattnet där just nu betraktas som otjänligt (se tidigare artikel). Eskilstuna Kommun avråder folk från att bada i vattnet. Det betyder alltså inte att det är förbjudet att bada, men för den som gör det finns det risk att man blir sjuk. Vattnet kan nämligen innehålla bakterierna E.coli och Intestinala enterokocker.

Höga halter av bakterier

Nu har nya prover tagits och dessa visar tyvärr på fortsatt höga halter av bakterier. Otjänligt vatten betyder att någon eller båda av dessa bakterier just nu finns i höga halter i badvattnet i Sundbyholm, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som man kan bli sjuk av, om man sväljer vattnet.

Nya prover kommer åter igen att tas under tisdagen och dessa prover ska presenteras under onsdagen (17 augusti).

Uppdatering onsdag eftermiddag (17/8)

Nya provresultat visar att det fortsatt finns bakterier i vattnet vid Sundbyholms Badstrand. Vattnet betraktas således som fortsatt otjänligt, och Kommunen avråder från att bada i vattnet tills vidare.

You May Also Like