Sundbyholm Strand – Ett mycket populärt besöksmål för många Eskilstunabor så här års… (Foto: Katja Thusari)

Eskilstuna Kommun avråder från att bada i Sundbyholm

Nu till helgen väntas i Eskilstuna temperaturer på strax under 30 grader. Då kommer beskedet från Eskilstuna Kommun att prover visar att vattnet i Sundbyholm just nu är otjänligt. Eskilstuna Kommun avråder därför från bad tills vidare.

Vattenprover av badvattnet vid badplatser i kommunen är något som tas kontinuerligt. Proverna som tagits denna vecka, och där svaren kom under torsdagen, visar att badvattnet i Sundbyholm just nu är otjänligt. Eskilstuna Kommun avråder därför från bad i Sundbyholm tills vidare. Skyltar om detta sätts ut vid badet under fredagen.

Höga halter av bakterier

Varje vattenprov får en bedömning efter att halten bakterier E.coli och Intestinala enterokocker i vattnet analyserats. Otjänligt vatten betyder att någon eller båda bakterierna finns i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som man kan bli sjuk av, om man sväljer vattnet.

Nya prover kommer att tas på måndag (15 augusti). Men för den som hade tänkt besöka Sundbyholmsbadet nu till helgen kan det alltså vara idé att tänka om.

Uppdaterad information finns på www.eskilstuna.se/bad. Där finns också information om andra badplatser att besöka för den som är badsugen.

Läs också: Temperaturer vid Eskilstuna Kommuns badplatser

You May Also Like