Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Anlagd bilbrand i Torshälla – Fyra personer misstänkta

Strax före klockan halv elva på måndagskvällen larmades Polisen till stadsdelen Hällby i Eskilstuna. Det med anledning av att oroliga inringare hört höga smällar i området.

– Vi sökte igenom området under kvällen och pratade med de boende i området, dock utan att anträffa något brottsligt, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Bilbrand i Torshälla

Cirka klockan två natten mot idag tisdag larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Spångagatan i Torshälla. Det med anledning av en brand.

Enligt SOS-larmet skulle en parkerad bil ha börjat brinna på platsen.

– När vi anlände till platsen påträffades fyra personer, en kvinna och tre män i åldrarna 17 till 20 år. Samtliga är nu misstänkta för skadegörelse genom brand, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med bilbranden i natt.

Inbrott på skola i Eskilstuna

Strax före klockan tre natten mot idag tisdag larmades polis och väktare till en skola på Hörnedalsgatan i Eskilstuna. Det med anledning av ett aktiverat inbrottslarm.

– När vi kom fram till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En fönsterruta hade krossats, berättar Angelica Israelsson Silfver.

Polisen satte också in hundförare i jakten på misstänkta gärningspersoner. Det är oklart vad som stulits från skolan efter nattens inbrott, men en anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas nu under dagen.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag också haft ärenden om viltolyckor, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like