Under natten mot Juldagen har Polisen fått arbeta med flera olika ärenden…

Så blev Polisens Julnatt i Eskilstuna

Vid halvelvatiden på Julaftonens kväll kallades Polisen till Söder i Eskilstuna. Det med anledning av ett bråk. När patrullen kom till platsen stötte de på en man utomhus som hade synliga blodfläckar på kläderna.

– Det visade sig vara den misstänkta gärningsmannen i ett misstänkt fall av misshandel inomhus där parterna har en relation till varandra, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för misshandel.

Personer avslöjade med stöldgods

Strax före klockan ett under Julnatten fick Polisen ett telefonsamtal från ett väktarbolag. Väktarbolaget hade observerat tre mystiska personer utomhus i centrala Eskilstuna – trion bar på stora påsar.

Väktaren hade fått en känsla av att personerna bar på stöldgods och behöll därefter visuell kontakt och kunde därför lotsa polispatrullerna till rätt adress där de misstänkta höll till.

– Polispatrullerna knackade på och anträffade samtliga tre misstänkta personer i lägenheten tillsammans med det som visade sig vara stöldgods, berättar Johnny Gustavsson.

Samtliga, två män och en kvinna, är nu misstänkta för stöld genom inbrott. Det är inte känt vad stöldgodset bestod av eller dess värde.

Rattfyllerist körde rakt över rondell

Strax före klockan halvtre under Julnatten fick Polisen ett larm om en misstänkt rattfyllerist på Bolindervägen i Eskilstuna. En man hade där kört rakt över en rondell. Mannen ska sedan ha lämnat platsen till fots.

Polisen fick därefter tips från olika inringare om en gående man på väg ut mot Torshälla, och en patrull fick snabbt träff på mannen. Mannen var inte i behov av vård för skador efter olyckan.

– Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks nu för rattfylleri. Bilen bärgades från platsen, berättar Johnny Gustavsson.

– Utöver detta har Polisen under natten mot Juldagen hanterat rutinärenden, och några personer har också omhändertagits för julfylleri eller påverkan av narkotika, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson. Han berättar också att i centrala Nyköping ska en kvinna ha omhändertagits för fylleri. På väg in mot polisstationen både slog och spottade kvinnan en polis i ansiktet. Kvinnan ska därefter ha sagt att hon hade en smittsam sjukdom. Polisen åkte till akuten för kontroll. Kvinnan, som är i 35-årsåldern, misstänks nu för våld mot tjänsteman i två fall.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like