Tandexperimenten på “idioter” på Vipeholmsanstalten har nu blivit film

Vipeholmsanstalten i Lund har blivit ökänd för sin behandling av patienter som utsattes för brutala medicinska experiment. Bland annat tandexperiment där patienterna tvingades äta stora mängder söta och klibbiga kolor, så att … Läs mer “Tandexperimenten på “idioter” på Vipeholmsanstalten har nu blivit film”

Read more

Dokumentärserien på Sveriges Radio – Del 5 av 5: Vipeholmsanstalten – En rysk prins

I ett tidigare inlägg här i eFOLKET har jag skrivit om Vipeholmsanstalten utanför Lund. 26 oktober 2020 under rubriken “Vipeholmsanstalten – Ett mörkt kapitel i svensk mentalvård”. Anstalten där “sinnesslöa” utsattes för … Läs mer “Dokumentärserien på Sveriges Radio – Del 5 av 5: Vipeholmsanstalten – En rysk prins”

Read more

“Vad är det för skillnad mellan en levande och en död idiot? Rörelseförmågan”

Var resan stormig. Huru skön är hamnen
Dessa ord finns att läsa på minnesstenen över patienterna från Vipeholmsanstalten som fått sitt sista vilorum.

Jag har tidigare skrivit i eFOLKET, 26 … Läs mer ““Vad är det för skillnad mellan en levande och en död idiot? Rörelseförmågan””

Read more

Vipeholmsanstalten – Ett mörkt kapitel i svensk mentalvård

Patienter användes som försökskaniner vid medicinska experiment

Det har skrivits och rapporterats tidigare om “vanföreanstalten” Vipeholm i Lund och den skandalösa behandlingen av psykiskt funktionsnedsatta patienter – de som också kallades “idioter”, … Läs mer “Vipeholmsanstalten – Ett mörkt kapitel i svensk mentalvård”

Read more