Bankkapitalets självbild

Hej.

När jag bläddrar bland mina gamla bilder, dyker den här upp. Med tanke på hur storbankerna idag vältrar sig i pengar är den här bilden mera aktuell än någonsin. Dessutom ingen “nidbild” av ett “kapitalistsvin” eftersom det är bankens egen reklambild.

Jag tror det var runt 1990. Jag kom åkande genom Södertälje. Fick syn på den här reklampelaren. Jag stannade till för att kolla. Trodde först det var något slags skämt. Men det var GOTA-banken egen reklam.

Jag läste på lite och tror att det hade att göra med en bankfusion då Gotabanken slogs ihop med Skaraborgsbanken och Wermlandsbanken. Som sagt – den självbild en bank visade upp.

Med vänlig hälsning
Rolf Waltersson

PS. Jag fotade med svartvit film, därav svartvit bild. Jag minns inte om bilden på affischen var i färg eller svartvit.

You May Also Like