Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 5: Spelning i Brooklyn

Söndagen bjöd på turnéns andra spelning, den här gången på Mama Tried i Brooklyn, ett ställe som uppskattades enormt av bandet.

Nio timmar hade Aggressive Soccer Moms på sig att vila ut från lördagens spelning och resa innan det var dags att bege sig till Mama Tried i Brooklyn för soundcheck. Där skulle de spela ganska tidigt på kvällen och det skulle bli en fantastisk afton. Mama Tried ligger vid Upper Bay som är en del av Port of New York and New Jersey, där ett av landets främsta landmärken finns, Frihetsgudinnan.

Stället var riktigt coolt, själva baren var liten men de hade en stor uteplats och spelningen var på innergården, ljudteknikern hade dessutom gjort ett bra jobb. Utöver Aggressive Soccer Moms spelade även New York-bandet Opto S som spelar postpunk i stil med James Chance & The Contortions. Det andra bandet OOF från Brooklyn påminner om brittiska post-punkband i stil med The Slits och Au Pairs.

Precis som i New Bedford gjorde Aggressive Soccer Moms ett riktigt bra framträdande och publiken på Mama Tried uppskattade verkligen det de hörde. Det känns som att Aggressive Soccer Moms börjar bli varma i kläderna när det gäller att spela live efter att i mångt och mycket varit ett studioband. De beskriver själva kvällen som fantastisk.

På måndagskvällen gör Aggressive Soccer Moms sin näst sista spelning, den här gången på Bar Freda, ett ställe som verkar vara riktigt häftigt. Det är en stor lokal som ligger i Queens, beläget i en gammal slakteributik.

Dagens låt. People Are är bandets andra singel som släpptes 2018.

Foton: Åsa Wallén

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like