Evas dagbok från Kuba (20) – Den 27 juni – 1 juli, 1968

Torsdag 27.6

Åkte buss in till Vedado för att gå på teater men jag hade ta­git fel på dag. Istället fick jag se hur man i ett gathörn brände ett symboliskt flygplan för att fira nedskjutandet av det 3000:e USA-planet över Nordvietnam. Det var kvarterets CDR som hade ordnat gatuteater.

Fredag 28.6

Efter arbetet var det samling utanför ministeriet för att fira det 3000:e nedskjutna planet och demonstrera vår solidaritet med det vietnamesiska folket Mötet började en halv timme för sent med att de släppte ned ett brinnande attrappflygplan från ministeriets tak. Sedan talade en kille som var med i Granma, båten som de kubanska revolutionärerna 1956 kom till ön med. Han talade om det vietnamesiska folkets kamp. Vi hurrade och sedan upplöstes mötet.

Måndag 1.7

En fantastisk dag. Folk har varit som galna och köat framför varje bokhandel för att fä tag i Che Guevaras dagbok från Bolivia som började delas ut idag, gratis. Utanför bokhandeln i Habana Libre ringlade sig kön runt kvarteret i regnet. In­tresset ar enormt för att läsa Ches ”testamente”. Vilken triumf for Kuba att kunna publicera den. Jag förstår inte hur de kunnat få tag i den. Fidel ska snacka i TV på onsdag och för­klara det för folket

 

 

 

 

 

 

 

 

Liknande artiklar:
Fredag 12.7 Har varit på bio igen. På en av centrumbiograferna kör de en exposé
Söndag 7.7 Crac-möte hos Sergio. Sylvia och hennes två kamrater presenterade sitt förslag till bostadsområde
Tisdag 2.7 Animerad diskussion på jobbet om matransonerna. Kontorets fotograf var förtvivlad och ansåg att
Kuba och kulturkriget På Kuba pågår en intensiv diskussion om hur kapitalismens kulturella tryck står