Thomas, Tom och Anders på JFK i New York

Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 1: Ankomst

Under gårdagen landade Eskilstunabandet Aggressive Soccer Moms på JFK Flygplats i New York. De har fyra spelningar inbokade, tre i New York-området och en i New Bedford, Massachusetts där de gör en festivalspelning. eFOLKET kommer att rapportera dagligen från turnén.

Eskilstunagänget må ha gått något under radarn i hemstaden, deras lo-fi postpunk är en tämligen smal genre. Men i USA har det gått bättre. Där har de fått speltid på flera radiostationer och uppmärksammats på en del bloggar. Därför är det inte så konstigt att de styr kosan mot det stora landet i väst. Det är även ett bevis på att de har kvar DIY-tänket från den punk de växte upp med i slutet av 70-talet. Allt går att göra om man bara vill.

Under onsdagskvällen landade trion på John F. Kennedys Internationella flygplats i New York. Efter incheckningen satte sig bandet ner för att gå igenom setlistan och de låtar som ska spelas. Sedan tog de en lättare sightseeing, kanske för att koppla av innan själva turnélivet börjar eller för att förnimma närvaron av Lou Reeds andeväsen.

Idag, torsdag den 12/10, är planen att införskaffa instrument för att sedan besöka ett av ställena där de ska spela. Deras första inbokade spelning är på lördag i New Bedford, cirka 35 mil nordöst om New York. Där kommer de att spela på 4752 Fest tillsammans med flertalet andra intressanta band.

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like