Solidaritetsmaning med anledning av den svåra oljebranden på Kuba

Från Svensk-Kubanska Föreningen.

Uttalande till stöd för Kubas folk och regering

Svensk-Kubanska Föreningen sänder sina kondoleanser till det kubanska folket med anledning av oljebranden i supertankerhamnen i Matanzas.

Svensk-Kubanska Föreningen sänder våra djupaste kondoleanser till familjerna till de döda, skadade och saknade vid brandolyckan i Matanzas. Våra tankar går också till räddnings-tjänsten och personalen inom sjukvården som gör sitt yttersta för att släcka branden och behandla de skadade.

Det värmer våra hjärtan att Mexiko och Venezuela skickar tekniska specialistteam, utrustning och kemikalier för brandbekämpning för att hjälpa till i denna extremt svåra situation. Ledare i Latinamerika säger att Kuba alltid har skickat sina läkare och akutteam när latinamerikanska länder har drabbats av tragedier som orkaner, jordbävningar och pandemier. Nu behöver Kuba vår solidaritet. Och i ännu högre grad på grund av USA-regeringens pågående kriminella blockad mot ön. Vi kräver att USA omedelbart häver sin blockad för att underlätta leverans av bistånd för att bekämpa branden och behandla de skadade.

Vi uppmanar vår egen svenska regering, och också EU, att skyndsamt erbjuda praktiskt stöd till Kuba med hjälp vid denna katastrof, i linje med andemeningen i Avtalet om politisk dialog och samarbete mellan Kuba och EU (PDCA).

I solidaritet och vänskap med folket i Matanzas och Kuba öppnar nu Svensk-Kubanska Föreningen sitt konto för solidaritetsinsamling för att stödja Kuba för hjälp till Matanzas i denna kritiska stund; Mediciner för Kuba, Pg 23 57 15-0.

Swish 123 182 3772
Skriv: MATANZAS

#FuerzaMatanzas  #FuerzaCuba  #CubaNoEstáSola

You May Also Like