NATO-landet Turkiet invaderar de kurdiska områdena i Syrien

Peter Widén redogör i denna analys Turkiets intervention i Syrienkriget

Efter att ha beskjutit den syriska Afrinprovinsen med artilleri rullar nu turkiska tanks in i denna norra del av Syrien. Målet är att kossa YPG, det kurdiska partiet PYD:s väpnade gren, och SDF (De syriska demokratiska styrkorna) som är den militära samarbetsorganisation vilken innehåller förutom YPG också arabiska … Läs mer “NATO-landet Turkiet invaderar de kurdiska områdena i Syrien”

Read more

Medierna är tysta om Sveriges ansvar för konflikten i Jemen

Häromdagen hade Dagens Arena en artikel av Hjalmar Nobel, där han skriver:

“Mediernas är tysta om Sveriges ansvar för konflikten i Jemen. De politiska partierna kan nu gå till val utan att behöva förklara sig för de 80 procent av befolkningen som ställer sig emot vapenexporten till diktaturer.”

Det finns många internationella rapporter och även medieuppgifter om det … Läs mer “Medierna är tysta om Sveriges ansvar för konflikten i Jemen”

Read more

Energi och klimat – del 4

Billigare sol-och vindenergi, men det räcker inte för att hindra KLIMATKATASTROFEN

Det har blivit allt billigare att producera elkraft i vindkraftverk och med solfångare. Det är givetvis mycket bra, men det betyder inte att vindkraft och solenergi är på väg att konkurrera ut oljan som världens viktigaste energikälla varken i år eller under de närmaste tio åren.

Häromdagen … Läs mer “Energi och klimat – del 4”

Read more

Recension: Tidens larm av Julian Barnes

Om tonsättaren Sjostakovitj liv i Sovjetunionen.

Att leva och verka under en totalitär regim har beskrivits förr. Själv läste jag mycket samizdatlitteratur under 80-talet – det vill säga de underjordiska publikationer som fanns bakom Järnridån – inte sällan vänsterkritiska romaner som smugglats ut ur Sovjet och översatts i väst. Så när Julian Barnes tar upp ämnet i romanen … Läs mer “Recension: Tidens larm av Julian Barnes”

Read more