Foto: Jan Strandqvist (Askar Asli), idrottslärare på Rekarnegymnasiet

Veckans ros – tillfaller hjälpsamma skrinnande Årby-elever

Under veckan som gick hade Forsdonsprogrammet på Rekarnegymnasiet idrottslektioner förlagda till Isstadion.

För Yusef Dilovan, som går i årskurs tre på Fordonsprogrammet, är skridskoåkning inget som han ägnat mycket övning. Faktiskt är det så att han på isen har fullt upp med att inte, som ungdomarna säger, ”dratta på ändan”.

Yusef bad därför sin idrottslärare Jan Strandqvist, allmänt känd på Rekarne som Askar Asli, att bistå honom med balanshållandet.

Askar vände sig då till tre elever från Årby-skolan, som liksom Rekarne-gymnasisterna förlagt en idrottslektion till det hala underlaget på den på konstlad väg frysta isen vid Ekängen i stadens östra utkant.

– Javisst, vi hjälper gärna till, blev de tillmötesgående Årby-pojkarnas snabba och käcka svar.

Dilovan var vid återkomsten till Rekarne mycket nöjd med lektionen, och inte minst med den omsorgsfulla assistansen som de tre ynglingarna från Årby bistod med.

– De var mycket hjälpsamma, och med sådana ungdomar kan vi se framtiden an med tillförsikt, säger Yusef Dilovan till eFOLKET.

Ja, man kan ju inte annat än instämma, och eFOLKET tilldelar härmed de tre unga ”räddarna i Yusefs nöd” veckans ros för visad hygglighet, vänligt tillmötesgående och moget ansvarstagande.

 

You May Also Like