Bilden från vänsterns Första Maj i Stockholm. Foto Rolf Waltersson.

Vårt svar apropå Billströms och regeringens ynkedom

Tidölaget, dess statsminister Ulf Kristersson och dess utrikesminister Tobias Billström känner inga gränser när det gäller att krypa för den turkiske presidenten Tayyip Erdogan.

Som blivande Natoländer ger Finland och Sverige sitt fulla stöd till Turkiet vad gäller hot mot landets nationella säkerhet. Därför kommer de nordiska länderna inte att ge stöd till YPG/PYD …

Så står det, bland mycket annat, i det avtal som Sverige, Finland och Turkiet tecknade tidigare i år.

Sverige har således gått med på att beteckna det syrisk-kurdiska partiet PYD och dess väpnade gren YPG som ett hot mot Turkiets nationella säkerhet. Det var den socialdemokratiska Magdalena Andersson-regeringen som stod för det sveket. Och nu går den nya högerextrema Kristersson-regeringen vidare och betecknar de kurdiska organisationerna i Rojava (I norra Syrien) som terrorister.

Nu är det ju så att det inte är PYD/YPG som invaderat Turkiet utan den turkiska armén som invaderat Rojava (det kurdiska området i norra Syrien), och som nu hotar att anfalla och ockupera ännu större del av Rojava. Precis som Ryssland agerar i Ukraina.

PYD, YPG, SDF (en väpnad enhet som organiserar kurder och andra etniska grupper tillsammans) och sist men inte minst kvinnobataljonen YPJ, var de som i ett tillfälligt samarbete med USA:s flygstyrkor krossade terrorsekten Islamska Staten, I.S.

När väl I.S. var besegrat drog USA bort sina styrkor så att Erdoğans turkiska armé kunde hugga kniven i ryggen på kurderna. Kurderna hade förlorat mer än 10 000 kämpar i kampen mot I.S.

USA hade förlorat fem (!) man.

De syriska kurderna blev tvungna att internera tusentals f.d. medlemmar av I.S. Det kurdiska PYD-styret har bett de olika länder I.S.-krigarna kommer ifrån att ta hem dem. PYD regimen har inga resurser men tvingas att administrera fånglägren. Sverige med flera vill inte. Inte nog med att kurderna fick offra mer än 10 000 milismän och miliskvinnor. Nu vägrar omvärlden till och med att ta hand om sina egna medborgare från I.S:s terroristarmé.

Turkiet lyfte inte en finger för att bekämpa I.S. Tvärtom finns det Mellanöstern-experter som är övertygade om att den turkiska regeringen spelade under täcket med I.S.

Det som nu utspelar sej är en ynklig fars. I sin iver över att få bli medlem i USA:s och Turkiets krigsmaskin NATO så är Tobias Billström och Tidölaget beredda att peka ut de styrkor (YPG och YPJ) som besegrade en av historiens värsta terrorarméer som…terrorister!

Men nu har PYD fått nog.

Varför ska vi ta hand om Sveriges terrorister när man tar avstånd från en organisation som kämpar mot terrorismen och betalar dyrt? Då får Sverige stå för sina egna medborgare. Kom och hämta dem, säger Shiyar Ali som är PYD:s representant i Sverige till TV4.

PYD ska framföra sina sitt krav till svenska UD nu i veckan. Vi på e-FOLKET kan naturligtvis inte annat än att hålla med PYD:s representant. Den svenska regeringens uppträdande är en uppvisning i omoraliskt beteende och ynklig feghet. En skammens dag som vi nu får uppleva.

You May Also Like