Finansvalp som ska bli framtidens stjärna inom business. Annons i Aftonbladet 23 januari.

Välkommen till affärsgymnasiet där vi gör finansvalpar till framgångsrika affärslejon

Thoren Business School är en privatskola som varit inblandad i ett flertalet “skumma affärer”.

Thoren Business School var också på väg att etablera sig här i Eskilstuna med en gymnasielinje med inriktning på hur man blir framgångsrik affärsman/kvinna som “influenser” och “youtuber”. Man riktar sig då till elever som vill “bygga sig själva som varumärke”

Det är ju precis sånt som först och främst behövs i samhället, även om en del påstår att bristen på sjuksköterskor och utbildade lärare är den stora samhällsutmaningen.

När jag fick syn på den här helsidesannonsen i dagens Aftonblad, 23 januari, kunde jag inte hålla mig. Jag bara måste dela den med eFOLKET:s läsare.

“VÄLKOMMEN TILL AFFÄRSGYMNASIET. VI UTVECKLAR FRAMTIDENS STJÄRNOR INOM BUSINESS”

Jag vet att man inte ska döma hunden efter håren. Att det inte går att se på människors utseende vilka de är och vilka värderingar de har.

Men visst tusan faller man ibland för frestelsen att sätta in människor i ett fack just på grund av hur de ser ut, hur de klär sig, om de har en svindyr Rollexklocka, vilka bilar de kör och så vidare.

Men i det här fallet är det inte jag som har “förutfattade” meningar. Det är Thoren Business School som genom sin annons visar upp hur en riktig finansvalp och en “blivande stjärna inom business” ser ut.

Notera också att färgskalan i annonsen går helt i blått. “Strikt” mörkblå kavaj, ljusblå skjorta, liksom ljusblå bakgrund. De färger som inom affärsvärlden “signalerar” vad som är det rätta.

Rolf Waltersson

  • 14 mars 2018 hade jag en insändare i Eskilstuna-Kuriren där jag skriver mer utförligt om olika “skandaler” som Thoren Business School varit inblandade i.

You May Also Like