Våga lyssna – Djurens rätt diskuterar och belyser djuretik

Det hette den föreläsning som beteendevetare Nicklas Börstell och leg. psykolog Ajla Hadzijahovic höll hos Djurens Rätt i Eskilstuna i veckan – och ett 30-tal personer vågade lyssna. De var dessutom nöjda, ”föreläsningen var mycket bättre än jag hade väntat mig” och ”det här var verkligen en ögonöppnare” är exempel på kommentarer från åhörarna.

Föreläsningen var omfattande och belyste begreppet djurrätt ur bland annat ett etiskt, sociologiskt och praktiskt perspektiv. En saklig beskrivning av hur djur behandlas inom bland annat livsmedelsindustrin och pälsindustrin ställdes i relation till djurs naturliga beteende och jämfördes med andra typer av förtryck och hierarkier som finns och har funnits i samhället.

Det blev också tydligt att vi alla kan bidra till förändring för att skapa en bättre tillvaro för djur. I och med utbud och efterfrågan har vi mer makt än vi tror. Varje beslut vi tar i butiken, är en väg till påverkan och förändring.

Föreläsarna, Ajla Hadzijahovic, leg psykolog och Nicklas Börstell, beteendevetare, kan bjudas in för att föreläsa och har redan fyra skolföreläsningar inbokade i Eskilstuna.

You May Also Like