Väderkarta som också visar gammalt väder. Foto Rolf Waltersson

Väderspänning när Eskilstuna-Kuriren släpper väder

Jag har i ett tidigare inlägg framfört synpunkter på liberala Eskilstuna-Kuriren och deras usla bevakning av kommunfullmäktiges möten här i Eskilstuna. Jag trodde nämligen i min enfald att bevakning av kommunpolitiken var en huvuduppgift för en lokaltidning. Då inte minst bevakning av kommunfullmäktige som är den högsta beslutande instansen.

Jag skrev en insändare om detta till tidningen. En insändare man vägrar publicera.

Svaret jag fick via mejl från tidningens nyhetschef Kristina Levin var att man inte längre kommer att bevaka kommunfullmäktige över huvud taget, för ”så vill inte majoriteten av våra läsare att vi ska arbeta”.

Nu har tidningen ändrat både format och innehåll sedan en vecka tillbaka. Några förändringar jämfört med tidigare kan vara värt att notera.

Nu har Eskilstuna-Kuriren varje dag en helsida med börsnoteringar. Är det måntro på läsarnas begäran? Eller är bara ett billigt sätt att fylla ut sidorna? Det krävs ju ingen egen journalistisk insats för sådant innehåll.

En annan, kanske lite lustig, iakttagelse är tidningens dagliga vädersida som inte bara visar kommande väder. Man visar vädret som varit 1-2 dygn tillbaka.

Den16 april kan man läsa vilken temperatur det var i Eskilstuna den 14 april

Högsta temp +9 C

Lägsta temp -8 C

Temp kl 20 +5 C

Lufttryck kl 20 1037 hPa

Vidare får man veta temperaturen i går kl 14 i alla kommuner i Sörmland

Eskilstuna +9

Flen +9

Gnesta +9

Katrineholm +10

Nyköping +9

Oxelösund +7

Strängnäs +9

Trosa +9

Vingåker +10

Några må tycka att jag är petig som påpekar såna här banaliteter.

Men när tidningen prioriterar väljer man bort kommunfullmäktige. Då kan det vara på sin plats att visa vad man i stället ger läsarna och vad man väljer att fylla sidorna med för innehåll.

Börsnoteringar och gammalt väder.

Rolf Waltersson

You May Also Like