På Kommunen i Eskilstuna har man just nu så kallad vinterberedskap om snön kommer… (Foto: Eskilstuna Kommun)

Väderomslag – Risk för snö i Eskilstuna till helgen

Vi har haft en ovanligt mild november, men nu är det slut med det. Till helgen kommer ett snöfall att dra in över landet, och Eskilstuna kan mycket väl få sin beskärda del av det hela, enligt SMHI.

– Förra helgen var det rekordvarmt för säsongen, men nu har det slagit om till att istället vara temperaturer som ligger under det normala för årstiden, säger Linnea Rehn Wittskog, meteorolog på SMHI.

Snö i Eskilstuna till helgen

Den kalla luften väntas dra in över Sörmland till helgen, och som prognosen ser ut just nu kan Eskilstuna få snöfall under lördagskvällen samtidigt som vi får en temperatur på strax under nollan. Friska vindbyar kan dock göra att det kännas betydligt kallare än så. Under söndagen och måndagen kan temperaturen sedan sjunka ner till flera minusgrader.

Sjudygnsprognos för Eskilstuna

Bråttom med vinterdäck

Under helgen kan det i framför allt de östra delarna av Sörmland komma upp emot 10 centimeter med snö. En konsekvens av väderomslaget är att det runt om i landet just nu är rusning med människor som snabbt vill byta till vinterdäck. Det är med andra ord högsäsong för däckfirmorna runt om i stan.

Vinterberedskap i Eskilstuna

Från 27 oktober fram till 30 april har Eskilstuna Kommuns Gatuavdelning så kallad vinterberedskap. Det innebär att det ska finnas personal i beredskap dygnet runt som bedömer vilka åtgärder som behöver göras om och när snön kommer.

You May Also Like