Venezuelas utrikesminister uppmanar grannländerna Colombia och Brasilien att samarbeta i kampen mot viruset. Deras regeringar är inte intresserade.

USA hindrar Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset

Venezuelas justitiekansler Tarek William Saab fördömde på fredagens presskonferens USA:s åtgärder för att hindra Venezuela från att köpa läkemedel för behandling av Coronaviruset.

När de två första fallen av Coronavirus bekräftades i fredags, hävdade han att i det läge världen befinner sig på grund av pandemin, är det oacceptabelt och ett massivt brott mot mänskliga rättigheter när USA hindrar Venezuela att köpa läkemedel och utrustning för kampen mot Coronaviruset.

”Även den extrema venezolanska oppositionen måste kräva slut på dessa åtgärder.  Tänker de fortsätta kräva hårdare straffåtgärder mot vårt land, vill de utvidga USAs blockad mot Venezuela för att hindra behandling av de Coronasmittade?” undrade justitiekanslern.

På presskonferensen uppmanade han oppositionen i Venezuela att övervinna sina motsättningar och kräva att USA häver blockaden.

Han uppmanade också Colombias och Brasiliens regeringar att ”stoppa sina fientligheter mot Vena fraezuela och söka samarbetet för att bekämpa Covid-19”.

[USA hindrar också Iran från att köpa mediciner i Schweiz för att använda mot Coronaviruset. Kuba framställer sina egna mediciner, men USA försöker hindra leverans av råvaror till denna produktion].

RHC Caracas 200313

Översättning Eva Björklund

Artikeln även publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida

You May Also Like