Temperaturen väntas nu stiga dag för dag…

Upp emot 30 grader i Eskilstuna nästa vecka – Inget regn i sikte – Skärpt eldningsförbud i Eskilstuna

Det är just nu mycket torrt i skog och mark i Eskilstuna med omnejd. Det skulle verkligen behövas regn – något regn tycks det dock inte komma under den närmaste perioden. Istället väntas temperaturen nu stiga dag för dag.

I helgen sprider sig högtrycket, och även Norrland kan vänta temperaturer på runt 20 grader. I Eskilstuna får vi under veckoslutet en eftermiddagstemperatur på över eller en bra bit över 20 grader.

Varmare dag för dag

Under nästa vecka ser det ut att kunna bli en hel del sol, och temperaturen stiger då ytterligare för varje dag. I mitten på nästa vecka kan termometern komma upp i cirka 30 grader – ett högtryck som sedan väntas bestå under resten av veckan.

7-dygnsprognos för Eskilstuna

Skärpt eldningsförbud i Eskilstuna

Från och med nu på måndag (12 juni) skärps eldningsförbudet i Eskilstuna med omnejd. Det är nu extremt torrt i skog och mark, och nästa vecka väntas ännu högre temperaturer. Risken för hastigt uppkomna bränder som växer fort och får stora konsekvenser är med andra ord mycket hög just nu.

Det skärpta förbudet innebär att:

  • man inte får elda i skog och mark. Det är förbjudet att elda, grilla, bränna, använda pyroteknik och förbränna gas eller vätska.
  • man inte får elda i sammanhållen bebyggelse med annat syfte än grillning och matlagning.

Okej att grilla på tomten

Man får fortfarande grilla hemma på tomten under eget ansvar. I naturen får man laga mat med utrustning som drivs av gas eller vätska (exempelvis stormkök) om man placerar utrustningen på sådant sätt att risken för antändning och spridning är låg.

– Några bränder i skog och mark vill vi inte ha i Eskilstuna med omnejd! hälsar Räddningstjänsten i Eskilstuna Kommun…

– Man ska alltid ha släckmedel i närheten, göra noggranna bedömningar och vara försiktig! uppmanar Räddningstjänsten i Eskilstuna.

Läs också:

Nu råder eldningsförbud i Eskilstuna

You May Also Like