Vädret kring Midsommarhelgen – en högaktuell fråga just nu…

Midsommarvädret i Sörmland ser lovande ut

Hur vädret blir kring Midsommar brukar vara en mycket viktig fråga för oss svenskar. Kanske lika viktig som att vi vill ha en vit Julhelg med snö och minusgrader. Kanske är det extra viktigt runt Midsommar, då många vill fira utomhus.

Ganska säker prognos

Och enligt SMHI ser det bra ut i nuläget för oss Sörmlänningar – det ser nämligen ut att kunna bli stabilt i söder men ostadigt i norr, enligt SMHI:s senaste prognos. I Götaland och Svealand kan det bli soligt och temperaturer på mellan 20 till 25 grader under Midsommarhelgen. Det är i nuläget en ganska säker prognos, säger SMHI.

En del moln kan tidvis skymma solen, och det finns också risk för någon lokal eftermiddagsskur, men över lag ser det alltså lovande ut. Det ska inte heller bli speciellt blåsigt.

SMHI kan inte ställas till svars

Skulle regnet trots allt bryta ut på Midsommarafton så kan man inte ställa SMHI till svars för det (somliga tycks nämligen tro det). Tipset är att följa väderprognosen för varje dag i takt med att vi närmar oss Midsommarhelgen. Och när Midsommarafton slutligen är här så kan man ju alltid titta ut genom fönstret för att förvissa sig om hur det ligger till…

Denna ståtliga Midsommarstång kunde man dansa kring i Tummelsta strax utanför Eskilstuna på Midsommarafton 2015 – bilden är tagen sent på Midsommaraftonens kväll när Midsommarnatten håller på att ta vid…

You May Also Like