Hugo Chávez, sju år efter sin död medskyldig till manipulation av valet i USA – enligt Trump-administrationen.

Trump: “Chávez och Kuba ligger bakom valfusket i USA!”

Artikeln nedan, översatt från Cubainformacion, kommer säkert att väcka skratt och huvudskakningar. Trump-administrationens tilltag och utspel, det ena mer absurt än det andra, har under fyra år orsakat förundran, förtvivlan, löje och vrede. Och rädsla. Det senaste utspelet om den kubanska och venezolanska “kommunistkonspirationen” mot valet i USA är absurt, och uppfattas nog av de flesta som ett desperat utspel av en galen maktklick. Men många uppfattar nog situationen som sådan att tiden är ute för Trumps gäng. Därför finns ingen anledning längre att frukta några reella konsekvenser av de utspel som nu kommer. Det är kört för Donald Trump, tänker nog många.

Men här finns anledning att höja ett varningens finger. Så sent som för en dryg vecka sedan ville Trump militärt angripa Iran. Han stoppades av sina medarbetare, som ansåg en sådan operation alltför riskfylld. Samtidigt är det uppenbart att Trump-gänget inte gett upp målet att undvika skiftet i Vita Huset. Försök görs nu att förmå republikaner i delstaterna att på tvärs med etablerade regler “underkänna” valresultaten, och att utse Trump-stödjande elektorer. Tilltaget motiveras med att de officiella resultaten framkommit genom fusk. Men hur har fusket då gått till? Jo, “kommunister i utlandet” ligger bakom! Detta har nu upptäckts!

Trump-administrationens “upptäckt” ska ge republikaner ute i delstaterna råg i ryggen inför utseendet av elektorer. Den kan också tjäna som plattform för angrepp mot Kuba och Venezuela. Att skicka mördande drönare mot Havanna och Caracas bedömer man förmodligen som mindre riskfyllt än en bombning av anrikningsanläggningar i Iran.

Trump-gänget kalkylerar troligen med att ett militärt angrepp  på Kuba och Venezuela kommer att skapa ett fördelaktigt politiskt klimat  – en kritisk situation och spänningar gentemot omvärlden som kan gynna “den sittande presidenten”. Det skulle också väcka entusiasm inom den exilkubanska högern i Miami och bland högerkrafterna på den latinamerikanska kontinenten. Man kan också förmoda att Trump-högern kan se en konfrontation med Kuba och Venezuela som en politisk investering inför framtiden, även om man inte skulle lyckas förhindra maktskiftet i Vita Huset.

Observera också att det sätt på vilket man påstår att “fusket” möjliggjordes samtidigt “förklarar” hur Hugo Chávez kunde vinna det ena valet efter det andra. Därmed ökar man “legitimiteten” i ett angrepp på Venezuela.

Det finns all anledning att se Trump-administrationens aggressiva utspel som något mycket oroväckande.

eFOLKET

Redaktionen

Cubainformacion 201120 (nedkortat)

Canciller de Cuba califica de calumnias acusaciones de interferencia en elecciones de EEUU

Översättning: Zoltan Tiroler.

Artikeln tidigare (21/11) publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida.

Trumps advokater hävdar nu att det är en mjukvara som togs fram på order av den sedan sju år avlidne president Hugo Chávez som ligger bakom “valfusket” i USA.

I den nya versionen från Trumps advokater, som hävdar valfusk, finns till och med Venezuelas tidigare president Hugo Chavez med. Han skulle vara den som ligger bakom den påstådda valfuskoperationen, trots att han dog för sju år sedan.

Enligt advokat Sidney Powell så koordinerade Venezuelas tidigare president Chávez ett valsystem som tillät justeringar av resultaten till Joe Bidens fördel. Trumps grupp av advokater försäkrade i torsdags att “kommunistpengar” från Venezuela, Kuba och Kina skapat en mjukvara som ändrade resultaten i USA-valet 3 november då demokraten Joe Biden vann.

Vid presskonferensen hävdade Trumps advokater att de hade bevis för valfusk i flera delstater. Advokaten Sidney Powell försäkrade att de känner till “massivt inflytande av kommunistpengar via Venezuela, Kuba och förmodligen Kina för inblandning” i USA-valet.

Enligt Powell så hade Chávez koordinerat skapandet av ett valsystem “Dominion” och en mjukvara från Smartmatic för att garantera att “han aldrig skulle förlora ett val.” Denna teknologi användes vid röstsammanräkningen efter valet i USA enligt Trumps advokater.

Med referens till ett “pålitligt vittne”, som påstods ha varit tillsammans med Chávez när mjukvaran utvecklades, presenterade advokaterna sin teori om valresultaten i USA. “Så snart jag såg att vissa delstater stängde ner rösträkningen på natten visste jag att samma sak hände här i USA”, sa advokaten.

Mjukvaran skapades med många variabler och många bakdörrar som kan förbindas med Internet eller USB-minnen…en av dess viktigaste egenskaper är möjligheten att ändra rösterna, sa Powell.

Enligt förklaringen från advokatteamet finns en algoritm i valmaskinerna som tillåter “att en viss procent av rösterna” tas från Trump och ges till Biden.

Trumps personlige advokat Rudy Giuliani säger:

Vi har i huvudsak använt en venezolansk valmaskin för att räkna rösterna. Om vi tillåter detta blir vi som Venezuela.

Venezuelas regering tar påståendena som ett skämt när advokaterna, utan bevis, pekar ut landet. Landets utrikesminister twittrade: “Det finns olika nivåer; lögn, det absurda och det löjliga. Att anklaga Chávez för Trumps förlust 2020 är extremt löjligt. Det visar svaghet och har en tjusning i att det är extremt löjligt.”

Också Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez tillbakavisade anklagelserna som “rena lögner”.

I motsats till USA så blandar sig Kuba inte i andra länders valprocesser, twittrade Rodriguez.

Företaget Smartmatic publicerade en presskommuniké där det försäkrar att företaget “aldrig” varit egendom för någon regering och aldrig finansierats eller fått stöd från någon regering. Vad gäller Smartmatics påstådda relation till Dominion säger Smartmatic att det i verkligheten handlar om två olika och konkurrerande företag.

Cubainformacion 201120 (nedkortat)

Canciller de Cuba califica de calumnias acusaciones de interferencia en elecciones de EEUU

You May Also Like