Sverigedemokrater vill bara sitta på en brygga och fiska – Johan Pehrsons nya bild av SD

Ni har säkert läst och hört om Johan Pehrson, som nu blivit formellt valt till liberalernas partiledare, och hans beskrivning av Sverigedemokraterna:

“En brun sörja och ett extrempopulistiskt parti”, som han uttryckte sig för någon vecka sedan. Nu har han gjort en pudel och bett om ursäkt:

Ibland blir det väl kraftfullt”.

Nu ger han en helt annan bild av SD:

“Jag har träffat massa sverigedemokrater som brinner för en enda sak. Det är så att säga att kämpa också från deras perspektiv för frihet, att människor ska kunna få fiska, att man ska kunna få bygga en brygga, att man ska kunna leva utanför utanför Sveriges storstäder. Jag tycker inte det är några konstiga ingångar. Det finns saker där som är ytterst rimliga tycker jag”, säger Johan Pehrson i en TT-intervju.

Det finns ett starkt missnöje bland äkta liberaler mot att partiet nu ingått ett intimt samarbete med ett parti som Pehrson för några dagar sedan beskrev som “en brun sörja”.

Undrar om de känner sig nöjda nu när liberalernas samarbetsparti bara vill “kämpa för människors frihet, för rätten att fiska, att få bygga en brygga och för rätten att bo utanför Sveriges storstäder”?

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like